Om oss

Om oss

Vill Du utnyttja presentkort eller rabattkod

Vänligen kontakta oss via mail eller telefon

Välj  Kontakta oss

JoL Design AB


Vi vill göra användbara giftfria träleksaker och föremål med främst barn som målgrupp. Våra produkter är till största delen gjorda i material som hämtats ur skogen runt gården. Gården heter Brännsjötorp och det är också där våra föremål tillverkas för hand. Vår vision är att skapa produkter med god kvalitet där bara naturprodukter ingår. Det innebär också att all ytbehandling görs med naturprodukter. Vi blandar råvarorna själva för att säkert veta vad som finns i det vi använder. Alla ingående råvaror kommer från närområdet

Vi startade 2013 som ett hobbyföretag men i år (2017) beslöt  vi att ta steget och bildade

JoL Design AB.


När du håller i någon av våra produkter vill vi att du ska känna att den är något extra. Vi vill förmedla hur man med handen och naturliga material kan skapa sköna föremål. Föremål som är både vackra för ögat och ger en skön känsla när du håller den i din hand. Naturen är nyckfull så även vårt hantverk och en knast får gärna vara kvar för att glädja en liten finger att pilla på.


Vi som jobbar med JoL Design


Johanna  Design, sömnad puts diverse

Leif           Design,såg puts teknik           

Tova         Testpilot och kvalitetstest

Ida            Prospect

Vår mjuka sida


Att kunna påverka alla steg i kedjan och att kunna göra medvetna val omkring produkterna, hela vägen till användaren är viktigt för oss!


Vi vill att du skall vara säker på att du får högsta kvalitet både vad gäller sömnad, materialets kvalite och ursprung. Vi väljer material med stor omsorg och ser alltid till vår miljös bästa. Då vet vi att materialen också är bra för oss, dej och de som tillverkar dom. För oss är varje del i tillverkningen viktig. Vi har därför valt att i första hand använda oss av tyger och material från svenska och europeiska leverantörer som arbetar med samma vision som vi när det kommer till miljö och hållbarhet. Ambitionen är att alltid sträva efter så lite miljöpåverkan som möjligt när vi tar fram nya produkter..Där vi kan använder vi bara allergitestade , fair trade och som är Öko-Tex eller GOTS certifierade. Att vara nyskapande inom barnkläder är ibland svårt. Men vi hoppas att du hittar något i vår design som väcker ditt intresse och fyller ett behov.

Äntligen har vi hittat en textil som uppfyller våra krav för tillverkning av utekläder för barn och vuxna. Tyget är vattentätt ventilerande och dessutom ekologiskt. Det är det Schwiziska företaget Stotz & Co som tillverkar tyget under namnet Eta-proof. Dyrt men verkar vara hållbart och ge möjlighet till ärvbara funktionskläder.  Dvs helt i linje med vår företagsidé.   Vi lyssnar gärna om du har någon du vill se  klädd i detta material. 

Träleksaker, inte bara lek


Vuxna tror ofta att leksakernas uppgift är att roa barnen och ge de vuxna lite lugn och ro, men hur många av leksakerna ger varaktig glädje och bestående minnesintryck och hur många kan gå i arv för att ge nya glädjestunder?


Vi tillverkar giftfria leksaker och spel som kan gå i arv. Pedagogiska produkter som inte bara är sköna att se på eller röra vid. Saker som omger oss har en stor inverkan på barnens utveckling. Lek med leksaker är för barn en lika viktig uppgift som sport, hobby eller jobb för vuxna. Med hjälp av leksaker kan ett barn lära sig att tänka, prata, skriva, lära sig att känna igen färger, former, siffror och bokstäver. Leken och fantasin utvecklar barnens rörlighet och koordination, ibland bidrar dom också med stöd för att utveckla strategier och sociala samspel. Leksaker tillverkade i naturmaterial har en inbyggd själ. Vi vill gärna göra den tydlig genom att ge föremålens yta en varm och ändamålsenlig finish. Form, beröring och känsla utvecklar själ och sinnen, och att då också veta att varje del i leksaken ingår i det naturliga kretsloppet ger ytterligare en dimension i vårt samspel med naturen.


Eftersom hela processen från trädplanta till handputs och polering sker helt enligt naturens lagar och villkor finns det i varje detalj små avvikelser från en perfekt yta. Eventuellt är det någon av oss som blivit avbruten då vi arbetade just med din lilla sak och gjort att vi missat. Ett snorigt barn eller en vedkamin som skulle fyllas på eller att bivaxet höll på att brännas på kaminen. Anledningarna kan vara lika många som livets vardagsäventyr. Men kanske är det just denna lilla avvikelse som ditt barn upptäcker och finner intressant. Nyanser gör skillnad.